Kubik, Göteborg

Intresseanmälan

* = Obligatoriska fält

 
 
 
 
 
 

Kontaktalternativ

Livet i kubik

Platserna vi bor på säger något om vilka vi är. Vi vill ha nära till allt eftersom det gör det enklare att leva. Vi är aktiva och vill ha naturen nära. Vi är sociala och vill ha platser där vi kan mötas och njuta av ett bra utbud av restauranger, kaféer och butiker. Det ska vara tryggt, så att barnen kan leka och utvecklas och träffa kompisar.

Nedanför Ramberget, mellan Koloniträdgårdar och Lundbybadet bygger vi nu Sverigehusets Kubik. Ett modernt och genomtänkt boende där vi tar hänsyn till behov vi alla har, oavsett vart vi befinner oss i livet. Tillsammans med två andra byggherrar skapar vi en levande stadsdel Lundbypark, mitt på centrala Hisingen. Området kommer att bestå av cirka 830 bostads- och hyresrätter med preliminär inflyttning vintern 2018/19. I samband byggs även förskola och trygghetsboende i området. Preliminär säljstart maj 2017.

Åtta minuter till city
Precis intill husen finns hållplatsen Rambergsvallen. Där tar du dig enkelt in till city på bara åtta minuter. Om du hellre tar cykeln går det nästan lika snabbt. Via Hjalmar Brantingsgatan och Götaälvbron är du framme på drygt tio minuter.

Nära till badet
Lundbybadet som är stadens enda simhall med inom- och utomhuspool har du som närmsta granne. Inomhus finns en 25-metersbassäng, varmbassäng och plaskpool. På sommaren öppnar deras 50-meters utomhusbassäng med tillhörande solytor. Här finns också ett stort gym, ett stort utbud av gruppträningspass och en relaxavdelning. Bredvid Lundbybadet finns även Bravida Arena, BK-Häckens nya hemmaplan.

Volvos nya huvudkontor
På andra sidan koloniträdgårdarna ligger snart Volvos nya huvudkontor. Enligt Volvo är planen att närmare 10 000 anställda ska sitta här inom fem till tio år. Det här gör läget för Lundbypark attraktivt och dessutom väldigt nära till jobbet för de anställda som väljer att bo i Lundbypark.

Saluhall i närheten
Bara två hållplatser bort hittar du Kville Saluhall. På två plan finns det mesta man kan tänka sig. Kött, fisk, ost, grönsaker och en mängd andra delikatesser. Här finns även restauranger och kaféer i en trivsam miljö. Alldeles intill ligger dessutom White Guide-rekommenderade kaffebaren Alkemisten.

Grönskande gårdar
De fyra kvarteren i Lundbypark kommer att omsluta sig kring varsin trevlig innergård. Gårdarna kommer fungera lite som träffpunkter för alla grannar med lummiga platser att ta det lugnt på. Uteplatser för härligt umgänge med både vänner och grannar.

Park med stans bästa utsikt
En kort promenad bort ligger Ramberget och Keillers park. Här kan du ta en springtur under trädkronorna, ta en picknick i gräset eller varför inte bara njuta av vyn över Göteborg från stans bästa utsiktsplats.

Dela projekt

Detaljplanen har vunnit laga kraft. Vi arbetar nu mer arkitekt och projektörer för att kunna säljstarta bostäderna under våren 2017. Sverigehuset planerar att uppföra  ca 320 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter.

Hitta hit

Hitta hit

Visa Lundbypark, Göteborg på en större karta

Kontakt

Adam Andreasson

Adam Andreasson
Tel: 0766-010001
Adams e-post

Gustav Johansson

Gustav Johansson
Mobil: 0734-05 00 05
Gustavs e-post

Johan Åstradsson

Johan Åstradsson
Projektledare
Mobil: 0733-99 97 63
Johans e-post

Avstånd

Centrala Göteborg: ca 2,5 km
Livsmedelsbutik: 300 m
Köpcentrum: ca 1 km
Stormarknad: ca 1 km
Tågstation: ca 2 km
Busshållplats: 100 m
Spårvagnshållplats: 100 m
Lundbybadet: 50 m
Golfbana: ca 3 km