Almedals Terrasser, Göteborg

Intresseanmälan

* = Obligatoriska fält

 
 
 
 
 
 

Kontaktalternativ

Ingress Almedal

På ett centralt läge med mycket stadskänsla och nära till allt bygger vi smarta bostadsrätter.
Till Liseberg har du promenadavstånd, till Avenyn cyklar du på mindre än tio minuter och till Chalmers på fem.

Bo på ett av stadens smartaste lägen

Under 2014 planerar vi att bygga ett nytt hus med lägenheter på en av de smartaste platserna i stan. Med ”smart” menar vi inte bara att det är ett bra läge, där det är nära till det mesta. Vi menar också att det är ett strålande läge för dig som vill leva lite miljö- och transportsmart. I två etapper bygger vi 145 lägenheter för dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla samtidigt som du värdesätter det hållbara livet. Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och till Landvetter kör flygbussen på 20 minuter från Korsvägen.

Nu säljstartar vi etapp 1

Söndagen den 2 februari startar vi försäljningen av etapp 1. Fram till byggstart har vi en utställning på Mölndalsvägen 63. Här kan du se och klämma på kök och badrum, uppleva materialprover på riktigt och se en modell av bygget. Kom gärna hit, så får du känna på omgivningarna också. Ring vår mäklare för att boka tid. Eller håll utkik här på hemsidan för att se våra visningstider.

Kultur och nöjen runt hörnet

En kulturupplevelse kan starta så fort du kommer utanför huset. På baksidan ligger nämligen Örgryte Koloniträdgårdar – en grön oas som startade redan 1915. På väg mot Korsvägen passerar du Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg och upptäcker att ni praktiskt taget bor grannar. Vid Korsvägen börjar ett pärlband bestående av Hotel Gothia Towers, Scandinavium, Valhalla, Filmstaden Bergakungen och Ullevi, förutom massor av trevliga små restauranger och krogar.
Går du en liten bit till når du Götaplatsens lite mer seriösa kulturutbud som Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet. Och så Avenyn förstås. Allt når du dessutom på mindre än tio minuters lugn cykelpromenad.

Jättenära allt

Du ser själv på skyltarna. För dig som gillar att ta dig fram med cykel inne i stan, så ligger Almedals Terrasser ohyggligt bra till. De fina cykelbanorna börjar dessutom precis utanför huset.

Källa: Google Maps

Terrass på taket och egna balkonger

Varenda lägenhet har en egen balkong. Här odlar du dina kryddörter och paprikor. Och här är den perfekta platsen för söndagsfrukosten och solstolen. På ena huskroppen kommer det att finnas en generös takterrass på 120 kvadrat. Den är till för alla i huset. En perfekt plats för er som vill stressa av efter en hektisk dag, grilla med vännerna eller bara beskåda solnedgången bakom Krokslättsberget.

Det gröna temat går igen på flera ställen. Mellan huskropparna kommer det att finnas trädgårdsytor och en trevlig lekplats för de minsta. Här kommer det också att finnas
en samlingsplats till – glaskuben. Blir det ett växthus där man kan odla sina tomater? En espressobar? Eller ett minibibliotek? Glaskuben kan bli precis den mötesplats som ni som bor här vill ha.

Så här har arkitekterna tänkt

Arkitektkontoret som ritat Almedals Terrasser heter ABAKO. De har som vision att förverkliga nyskapande och funktionell arkitektur som berikar allas vardag. I de projekt de arbetar med vill de alltid utmana det konventionella och de söker alltid de långsiktigt hållbara lösningarna tillsammans med sina kunder.

”När det gäller Almedals Terrasser så har vi velat skapa ett kvarter med varierande höjder, som hålls samman av det gula teglet” berättar Arkitekten Christer Sernhede. ”Tegel är ett självklart fasadmaterial. Det är tåligt,vackert och har bra ljudisolerande egenskaper. Det är dessutom vanligt längs Mölndalsvägen, som annars är ganska brokig och behöver hållas samman. Till det gula teglet har vi valt betongsockel. Fönster och fasadskivor på takvåningen ges mörkgrå toner, vilket får teglet att klinga vackert. Mot gården är fasaderna ljusa för att reflektera ljuset så mycket som möjligt”.

I ett hus med mindre lägenheter är det en fördel om det finns plats för gemensamma aktiviteter, möten och sociala kontakter. Den stora takterrassen är öppen för alla och har ett riktigt bra solläge med fin utsikt mot det gröna koloniområdet och det parkliknande bostadsområdet i väster. Här finns inget som skymmer kvällssolen. Trenden över världen pekar allt mer åt det här hållet. Man bor mindre, men alla har behov av lite större utrymmen för umgänge. Men man måste inte ha det i sin egen lägenhet.

Husets läge är perfekt för en yngre målgrupp och småfamiljer. Nära staden, universiteten och innerstadens puls. Men ändå på ett visst avstånd, som kan ge ett skönt, välbehövligt andrum. Därför har huset flest mindre lägenheter. Av de sammanlagt 71 lägenheterna i etapp 1 är 58 av dem yteffektiva ettor och tvåor. Arkitekten Christer Sernhede förklarar: ”I stort sett alla lägenheter har en egen balkong eller privat takterrass medan några av lägenheterna på markplanet istället har uteplats på gården.”

Dela projekt

Aktuella visningar

Visningslokal i Tools gamla lokaler på Mölndalsvägen 63. Välkommen!

Kontakta mäklarna för aktuella visningstider och säljstart etapp 2.

Hitta hit

Hitta hit

Spårvagnslinje 2 eller 4, närmaste hållplats är Elisedal. Spårvagnsturen tar cirka 4 minuter till Korsvägen.

Kortfakta

Hustyp: Flerbostadshus
Antal: 71
Upplåtelseform: Bostadsrättlägenhet
Boarea: 39-115 Kvm
Antal rum: 1-4 Rok
Pris: Från 1 250 000 kr
Avgift: Från ca 2 700 kr/månad
Inflyttning: Preliminärt hösten 2015

Kontakt

Johan Åstradsson

Johan Åstradsson
Projektledare
Mobil: 0733-99 97 63
Johans e-post

Avstånd

Lisebergs södra entré 600 m, 3 min på cykel
Spårvagnshållplats 70 m
Korsvägen 1,5 km, 6 min på cykel
Götaplatsen 2 km, 10 min på cykel
ICA Maxi Stormarknad 700 m, 3 min på cykel
Chalmers 1,5 km, 9 min på cykel
Mossens idrottsplats 1,4 km, 7 min på cykel
Humanisten 1,6 km, 10 min på cykel
Scandinavium 2 km, 8 min på cykel
Ullevi 2,8 km, 12 min på cykel
Handelshögskolan ca 3 km, 15 min på cykel
Centralstationen ca 3,5 km, 16 min med spårvagn
Landvetter flygplats 22 km, 15 min med bil
E20/E6 350 m
Riksväg 40 700 m